Аргентина: Єпископи протестують щодо державних перешкод для здійснення богослужінь
  • Втр, 15/06/2021 - 15:20

Єпископи Аргентини звернулися до влади країни та окремих провінцій з проханням скасувати протиепідемічні обмеження, що перешкоджають здійсненню богослужінь.
У кількох провінціях, серед яких Санта-Фе та Неукен, суворо забороняються богослужіння в храмах. Католицька єрархія Аргентини закликала до прозорих та менш обмежувальних норм після 12 червня, коли урядова адміністрація планує систематично пом'якшувати обмеження.

Дотепер Літургія була можлива в більшості аргентинських провінцій лише просто неба. Деякі з них мали ліміт до 30 учасників.

У зв’язку з посиленнями обмежень деякі єпархії звернулись до вірних із закликом до більшої участі в індивідуальній молитві, а також щодо використання католицьких інтернет-медіа.

Прикладом є єпархія Посадас, де на початку червня стартувала акція з розвитку діяльності в Інтернеті в межах проекту під назвою «San Agustin Digital». Він охоплює створення інтернет-трансляцій Літургій та програм катехизації для дітей.

Єпархіальна влада також заявила про активізацію діяльності, спрямованої на навчання працівників єпархії у сфері мультимедіа. Від початку червня єпархіальна влада співпрацює з організаціями, що спеціалізуються на розробці інтернет-проектів.