Благодійна акція «Допоможи ближньому» від "Карітас-Волинь"
  • Втр, 10/05/2016 - 10:28

Напередодні Великодня у Нововолинську відбулася щорічна благодійна акція «Допоможи ближньому», організована ВОБФ «Карітас-Волинь» та ГО «Творці історії».

На жаль, сьогодні серед нас є ті, хто обмежений  фінансовими або фізичними можливостями, щоб зустріти свято. Це малозабезпечені сім’ї, діти–сироти, родини учасників АТО, вимушені переселенці. Саме для того, щоб подарувати радість таким людям напередодні світлого Воскресіння був проведений цей благодійний захід. Мешканці міста мали змогу долучитися до пасхального доброчинства, здійснивши додаткову покупку у вигляді продуктів харчування, солодощів, засобів гігієни тощо і поклавши їх до спеціального кошика. Акція «Допоможи ближньому» відбулася у магазинах «Рідний край», «Вопак», «Альфа» та «Для Вас». Варто зазначити, що дана щорічна благодійна ініціатива має подвійну мету: не лише зібрати продукти харчування, але й звернути увагу кожного з нас до проблем потребуючих жителів Нововолинська.

В результаті проведення акції було зібрано макаронні вироби, крупи, консерви, майонез, соняшникову олію, солодощі, фрукти, з яких волонтери сформували сорок продуктових наборів. В переддень Воскресіння пакунки були передані у потребуючі сім’ї. У суботу, 30 квітня, директор ВОБФ «Карітас-Волинь» о. Володимир Кметь, сотрудник храму Свв. Апп. Петра і Павла УГКЦ о. Андрій Коваль разом із волонтером Олександром Мазурком завітали до двадцяти трьох родин учасників АТО аби вручити їм продуктові набори. Благодійні пакунки були передані як демобілізованим військовослужбовцям особисто, так і членам родин бійців, які зараз перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. Під час зустрічі благодійники привітали усіх з Великоднем, побажавши Божого благословення та опіки Пресвятої Богородиці, здоров’я, миру та життєвих гараздів. Сім продуктових наборів були передані волонтерами фонду на Рівненський військовий полігон, де перебувають мобілізовані нововолинці перед відправленням на схід. Десять благодійних пакунків отримали діти-сироти і малозабезпечені родини.  

Організатори акції «Допоможи ближньому» висловлюють щиру подяку усім хто долучився до проведення цієї благодійної ініціативи. Подяка в організації волонтерів заступнику директора з виховної роботи НВК №1 Савчук Тетяні та безпосередньо учням старших класів НВК-колегіум №1 та учням старших класів ЗОШ №7, заступнику директора з навчально-виховної роботи ВПУ № 11, класному керівнику Житнецькому Олегу та учням-волонтерам цього навчального закладу. Незважаючи на складну ситуацію в країні люди із добрим серцем залишилися щедрими і співчутливими, щоб потребуючі завжди відчували турботу і підтримку.