Богородиця Фатімська захистила єзуїтів від атомної бомби в Хіросімі
  • Чтв, 06/08/2015 - 15:33

Сьогодні минає 70-річниця з жахливої трагедії японського міста Хіросіми – американського атомного бомбардування 6 серпня 1945 року. У перших секундах після вибуху загинуло від 70 до 80 тисяч мирних мешканців. А ще 140 тис. від наслідків радіації. Але трагедія Хіросіми має й іншу сторону.

Єзуїт отець Гумберт Шіффер був одним з дев’ятьох німецьких єзуїтів, які пережили атомне бомбардування Хіросіми. Отці єзуїти в момент вибуху перебували усього в кількох кварталах від його епіцентру. Але не тільки вижили в атомному пеклі. Вони також абсолютно не постраждали від руйнівного впливу радіації. Лікарі, які їх оглянули й пізніше спостерігали за їхнім станом здоров’я, були здивовані тим, що отці не показували жодних ознак променевої хвороби.

В часі вибуху 06.08.1945р. отці перебували в парафіяльному будинку в своїх кімнатах. Єдине ушкодження отримав о. Шіффер, на якого впала стіна. У той же ж час єдиним більш менш вцілілим будинком в їхньому кварталі виявилась парафіяльна церква. Слід зауважити, що вони перебували у зоні найбільшого ураження. Після атомного бомбардування о. Шіффер прожив ще 33 роки.  Але й інші члени єзуїтської спільноти, ніколи не мали жодних проблем зі здоров’ям після пережитого атомного вибуху.

Це чудо о. Шіффер приписував заступництву Фатімської Богородиці, яку він в особливіший спосіб почитав щоденною молитвою Вервиці.