Домініканці вибрали нового вікарія
  • Птн, 09/09/2016 - 09:27

У Києві відбулася капітула Домініканського Ордену в Україні, під час якої було вибрано нового вікарія домініканців в Україні. Капітула Вікаріату України тривала в Києві протягом трьох днів – 6-8 вересня 2016 року. Перший день розпочався зі Святої Меси, яку провадив приятель домініканців єпископ-помічник Міхал Яноха, з Варшавської дієцезії. У Святій Месі брали участь брати-домініканці з монастирів: Чорткова, Фастова, Ялти, Києва та Львова.

У перший день брати зробили підсумок за останні роки місійної праці на території України, та роздумували над завданнями, які стануть перед ними у майбутньому. Про це зробив доповідь директор місійного секретаріату Польської Провінції Ордену отець Ярослав Кравєц.

Натомість - середа була днем зосередженої молитви, яку провадив настоятель Польської Провінції Домініканців отець Павел Козацкі. Вечором того ж дня відбулася розмова про кандидатів на посаду вікарія. І вже 8 вересня офіційно було проголошено ім’я нового вікарія Вікаріату України. Ним вибрано отця Яцека Дудку ОР.

Отець Яцек має 53 роки і походить з Польщі. До Ордену Проповідників вступив у 1988 році. Після вічних шлюбів, у 1994 році, протягом якогось часу служив братом в монастирях Кракова і Варшави.
Після висвячення на священика у 2009 році працював в Жешуві, а потім був відісланий до пастирського служіння до Генерального Вікаріату Росії і України. Працював в Санкт-Петербурзі, а також в Києві обіймав посаду настоятеля.

Нагадуємо: 6 червня 2016 року в Києві був підписаний протокол про прийняття Польською Провінцією Домініканців – Українського Вікаріату Домініканців під свою юрисдикцію. Отже, відтепер Генеральний Вікаріат України є офіційно Українським Вікаріатом при Польській Провінції.