Джихадисти викрали християн
  • Втр, 21/07/2015 - 11:17

Троє християн – з Гани, Нігерії та Єгипту – були викрадені в Лівії джихадистами, пов'язаними з Ісламською Державою.

Хоча викрадення сталося 11 липня, лише 19 липня його підтвердив Мохаммед Хіджазі, речник визнаного міжнародним співтовариством уряду Лівії, штаб-квартира котрого в даний час знаходиться в Тобруку. Крім того, викрадачі опублікували у ЗМІ фотографії документів, що засвідчують особи викрадених чоловіків.

Викрадення було здійснене в районі Нуфліях, на південь від Сирти, що вважається одним із оплотів джихадистів у цій країні. Вони розширюють сферу своєї діяльності в хаосі, який панує у Лівії після падіння режиму Муамара Каддафі.

За даними єгипетських джерел, у даний час з’ясовується можливість звільнення викрадених шляхом  виплати за них викупу.

Натомість, у неділю викрали чотирьох італійців, технічних працівників енергетичної компанії Бонатті, що діє в лівійському місті Мелітах. Як повідомляє телебачення Аль-Джазіра, за цим викраденням, найвірогідніше, стоїть угрупування, лояльне генералу Хафтару. За інформацією лівійського посольства у Ватикані, це тиск на Італію через її роль у мирних переговорах із врегулювання лівійської кризи.

У червні терористи викрали 86 біженців з Еритреї, найімовірніше послідовників Христа. Серед них було  щонайменше 12 жінок і багато дітей. Вони прямували в Тріполі. У квітні Лівійський відділ так званої Ісламської Держави опублікував майже півгодинне відео страти двох груп християн, іммігрантів з Ефіопії. У відео бойовик у масці заявив, що послідовники Христа повинні прийняти іслам або платити джизью, тобто передбачений Кораном податок для немусульман. Ісламська Держава інформує світову громадськість про свою діяльність власне за допомогою суспільних медіа. Перший випадок особливого звірства бойовиків було викладене у мережі самими бойовиками відео страти 21 єгипетського копта на березі моря.