Етнофестиваль у Підкамені розпочали і завершували молитвою
  • Пон, 22/07/2013 - 20:41

19 липня єпархіальний єпископ Михаїл Колтун разом зі священиками Підкамінського деканату відслужили Молебен на початок етнофестивалю у Підкамені.

Архиєрей прочитав молитву, у якій подякував Господеві «за ласку хрещення для Руси-України», за «дар святої віри», за «нашу мову, якою ми можемо прославляти» Боже ім’я, та звернувся до Всевишнього із таким проханням: «Дай нам сили та відваги свобідно виявляти свої релігійні й національні почуття та за допомогою цього фестивалю плекати і розвивати нашу мову, християнські звичаї, культуру та духовність».

Відтак владика побажав усім присутнім на фестивалі «єднатися і творити між собою свято життя» та уділив архиєрейське благословення.

Концертна програма фестивалю закінчувалася пізно вночі. Після того священик виходив на головну сцену, вів коротку бесіду із присутніми і завершував фестивальний день молитвою.

В наступні дні фестивалю священики Підкамінського деканату також проводили молитву з учасниками фестивалю та вітали гостей у парафіяльному та монастирському храмі селища Підкамінь.

Джерело: http://sokaleparchy.org.ua