Франція – невірна дочка Церкви, – Папа Франциск на аудієнції з французкою молоддю
  • Нед, 14/06/2015 - 13:20

Папа Франциск у четвер прийняв у Будинку Святої Марті групу молодих французів: двох студентів середньої школи і членів двох католицьких рок-груп: Глоріус і Хопен. У розмові, яка, за твердженням одного з учасників, тривала 45 хвилин, Папа назвав Францію першою донькою Церкви, яка, однак, є невірною. Як зазначає газета «Le Parisien», подібні слова Святіший Отець говорив раніше французьким єпископам.

Франциск говорив про це зі смутком, згадують присутні, а потім він закликав своїх юних гостей ділитися  «радістю Євангелія». – Є живі люди, які, як мертві, треба збудити їх, закликав Папа. Молоді французи не брали стільців, а сиділи навколо Папи на підлозі.

Французьке видання вказує, що між Парижем і Ватиканом триває суперечка щодо номінації посла Франції у Ватикані. Ним став дипломат Лоран Стефаніні, який називає себе практикуючим католиком, а також  – гомосексуалістом. Незважаючи на те, що минуло кілька місяців, він не отримав акредитації Святого Престолу.
Кілька днів тому в бесіді з журналістами в літаку, повертаючись з Сараєво до Риму, Папа підтвердив, що він має намір відвідати Францію. До речі, коли Франциск кілька годин перебував в Страсбурзі в європейських інституціях, оголосили, що він прибуде з апостольським візитом до цієї країни 2015 року, однак через напружений календарний графік цього року, поїздку перенесли на 2016 рік.