Франція: Вірні виступили на захист храму, в якому мав відбутись концерт електронної музики
  • Срд, 17/05/2023 - 22:03

Кілька десятків молодих осіб в суботу виступили проти проведення концерту Калі Малоне у храмі в м. Карнак на північному заході Франції. Демонстранти зайняли площу перед церквою і таким чином не дали можливості людям зайти до храму на концерт. Один із протестувальників зазначив, що він «проти звучання електронної музики в церкві».

Протест католицьких середовищ дуже не сподобався місцевій владі, яка закликала жандармерію заспокоїти протестувальників. Самих демонстрантів мер міста Олів’є Лепік назвав «католицькою крайньою правицею».

Як з’ясувалось, дозвіл на проведення концерту у храмі раніше видав єпископ, парафіяльна рада і місцевий парох. Проте пізно ввечері було прийнято рішення скасувати подію. Причиною, однак, не було усвідомлення того, що церква не є місцем, в якому можуть проводитись концерти електронної музики. У заяві повідомлено, що «жодна культурна подія не вартує насильства, яке ті молоді особи були готові застосувати».

Це вже не перший випадок, коли віруючі католики з боку священників та єрархів подаються як «ті злі». Раніше різка критика лунала на адресу християн, які протестували проти концерту реп-музики в базиліці Ліону, а також проти концерту ЛГБТ у десакралізованому храмі у м. Метц. В обох випадках католиків, які виступали проти цих заходів, представили як злочинців, хуліганів, екстремістів та людей, небезпечних для оточення.