Франція: за позовом католиків заборонили показ фільму «Антихрист»
  • Птн, 05/02/2016 - 09:23

Французький суд задовольнив позов групи католицьких активістів «Promouvoir» і ввів заборону на демонстрацію фільму датського кінорежисера Ларса фон Трієра «Антихрист», знятого в 2009 році, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Групі з третього разу вдалося домогтися заборони на фільм, який раніше був дозволений для перегляду особам старше 16 років.

Рішення суду означає, що фільм не можна буде показувати в кінотеатрах, по телебаченню і в Інтернеті, поки кінострічка не отримає новий сертифікат для перегляду - тільки для аудиторії старше 18 років.

Також заборона стосується продажу або здачі в прокат DVD-дисків з фільмом.

Крім цього, «Promouvoir» погрожує вжити заходів проти нового фільму Квентіна Тарантіно «Мерзенна вісімка» і фільму Єви Хассон «Банг Ганг».

У минулому році групі вдалося прибрати з прокату два фільми - «Любов» режисера Гаспара Ное і «Життя Адель» Абделатіфа Кешіша. Претензії були викликані наявністю в фільмах еротичних сцен.

«Антихрист» отримав неоднозначну реакцію у публіки і кінокритиків, проте завоював Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю за кращу жіночу роль, яку отримала англо-французька актриса Шарлотта Генсбур.