Єп. Стрікленд написав листа до усіх священників: закликає приєднатись до віднови
  • Птн, 15/12/2023 - 18:33

Нещодавно відсторонений єпископ Тайлера, штат Техас, Джозеф Стрікленд, опублікував листа до своїх колег-священників 8 грудня. LifeSiteNews опублікував повний текст листа, а ми пропонуємо його переклад.

 

Свято Непорочного Зачаття

Мої дорогі брати священники,

Оскільки ми розпочинаємо новий літургійний рік, я змушений звернутися до якомога більшої кількості з вас із простим, але глибоким проханням – приєднатися до мене у важливому оновленні нашого священичого життя. Я закликаю вас поділитися цим листом з усіма братами-священниками, з якими тільки зможете, навіть якщо це вимагатиме перекладу його іншою мовою. Я сподіваюся, що католицькі священники в усьому світі матимуть можливість приєднатися до мене у цій віднові.

Ви можете запитати: «Хто ти такий, щоб надсилати таке сміливе повідомлення разом із заявою про те, що це має прийняти кожен священник Католицької Церкви?» Я просто священник і єпископ, який відданий нашій Пресвятій Матері та Її Сину, Ісусу Христу, і саме через цю відданість я благаю вас розвивати все глибше життя в Нашій Матері та нашому Господі. Дозвольте нашій Матері Марії, яка дає нам благодать прийти до Нього, щоб привела вас до свого Сина в поклонінні. Там ви будете омиті світлом Його Євхаристійного Обличчя, яке приведе вас прямо до Його Євхаристійного Серця, і там вас також супроводжуватиме Його Мати та Її Непорочне Серце.

Я вірю, що настав час, щоб ми стали глибоко Євхаристійними та Марійськими священниками, і щоб ми відклали всі сварки, плутанину та спокуси, щоб сформувати Наречену Христа відповідно до волі світу, а не волі Бога. Мені пригадується сон св. Івана Боско, в якому він бачить човен св. Петра у відчайдушному стані, і його єдиною надією є міцна прив’язка до стовпа нашого Євхаристійного Господа, і настільки ж міцна прив’язь до стовпа Його Матері і наша Непорочна Діва Марія. Я заохочую вас прочитати видіння святого Івана Боско про два стовпи; це говорить про наш час.

Брати, моє повідомлення не стосується іншої програми чи якоїсь масштабної реформи; йдеться про те, щоб кожне священиче серце пізнало Пресвяте Серце Ісуса у перемінюючий способом, і найкращий шлях до Його Пресвятого Серця — через Непорочне Серце Його Матері.

Хоча заклик до оновлення не є ані складним, ні позбавленим простоти, він вимагатиме від кожного з нас віддати своє життя за нашого Господа, Який віддав Своє життя за нас. Якщо брат-священник відмовиться від покликання – моліться за нього, підштовхуйте його, благайте його стати Євхаристійним і Марійним священиком.

Я сподіваюся, що моє серце промовлятиме до ваших сердець, щоб ми могли разом наближатися до Його Серця, Найсвятішого Серця Господа нашого Ісуса Христа. Саме там ми знаходимо Істину.

Впадімо на коліна і помолімося, просячи Господа вести нас до оновлення Його Нареченої через Його священників.

Єпископ-емерит Джозеф Е. Стрікленд