Єпископ-помічник з Астани: Бог потребує простих вірних щоб захистити віру в час кризи
  • Пон, 25/04/2016 - 20:45

Єпископ-помічник з столиці Казахстану Атаназій Шнайдер у нещодавньому інтерв’ю угорському інтернет-ресурсу «John Henry Newmann – felsőoktatási képzési központ» заявив, що на його думку на даний момент Церква стикається з поширенням плутанини стосовно віровчення та моралі.

На думку єпископа Шнайдера, саме зараз Бог потребує мирян, вірних ортодоксії, щоб зберегти цілісність Церкви. На думку єпископа Шнайдера, ті хто проповідують «благішу» мораль, яка дозволяє грішити, насправді, ненавидять людей, оскільки «пхаючи» їх у стан гріха, вони, фактично, ставлять їх у серйозну загрозу втрати вічного спасіння. А це – духовний злочин.

На думку єпископа з Астани, одним з джерел теперішньої кризи Церкви є підміна первинних питань вторинними. Зокрема, зараз багато говориться про милосердя що до тіла, але нічого чи майже нічого не говориться про діла милосердя що до душі. Час то єпископські конференції зосереджують свою увагу на мирських турботах, а не на вирішенні духовних проблем. Але теперішня криза не є щось унікального в історії Церкви, адже вона свого часу пережила й інші кризи. А історія Церкви свідчить, що Бог часто використовував саме простих і смиренних для подолання криз Церкви. І саме тому зараз, як ніколи раніше саме на таких і лежить відповідальність за збереження католицької ортодоксії.