Єпископ Віталій Кривицький: ми бачимо, як сьогодні світ схиляється над Україною
  • Втр, 12/09/2023 - 10:52

Київсько-Житомирський римо-католицький єпископ взяв участь у дискусії, присвяченій гуманітарним кризам нашого часу, що відбулася в рамках міжрелігійної зустрічі, організованої Спільною святого Егідія в Берліні.

Від 10 до 12 вересня 2023 р. в столиці Німеччині місті Берліні відбувається вже 37-ма зустріч, організована Спільнотою святого Егідія, як продовження ініціативи святого Івана Павла ІІ, який 1986 року запросив до Ассізі на спільну зустріч представників світових релігій. «Відважність миру», – такою є тема цьогорічної зустрічі, яка зібрала релігійних лідерів, громадських діячів і політиків із 40 країн світу.

У понеділок, 11 вересня 2023 р., в дискусії на тему «Гуманітарні кризи нашого часу» взяв участь Преосвященний Віталій Кривицький, Єпископ Київсько-Житомирський Римо-Католицької Церкви в Україні. 

У коментарі для Ватиканського радіо єпископ Віталій підкреслив, що основним посилом його доповіді була подяка як всьому суспільству, так і спільноті Святого Егідія за солідарність, допомогу, яку українці отримали не лише під час повномасштабної війни, але й ще перед тим.

Ієрарх представив учасникам зустрічі ті сфери життя українців, які потребують втручання як самих українців, так і міжнародної спільноти. Мова йшла про енергетичну кризу, про велику кількість вбитих та поранених людей, про депортованих. Велику увагу у своїй доповіді він присвятив питанню українського зерна.

Єпископ Кривицький поділився, що його позитивно вразили вислови слова солідарності, які він почув як від представників самої Спільноти святого Егідія, але так само від інших учасників міжрелігійної зустрічі, починаючи від президента Німеччини і до католицьких єпископів, так і представників інших релігій світу. «Ми бачимо, як сьогодні світ схиляється над Україною і за це, звичайно, дякуємо всім і в своїх молитвах пам'ятаємо про всіх наших братів», – наголосив він.