Єпископи Мадагаскару про кризу
  • Чтв, 28/11/2013 - 12:21

Перед зростаючим розривом між багатими і бідними, а також перед відсутністю безпеки застерігають католицькі єпископи Мадагаскару.

Їхній лист на закінчення Року Віри став сигналом для правлячого класу, що бере участь у політичній грі. Як вказує єпископат, ці проблеми стали очевидними особливо під час недавньої президентської виборчої кампанії. Політичні розбіжності швидко знайшли своє вираження у вербальній агресії, конфліктах і купівлі голосів. Прості люди стали безпорадним щодо влади багатих, які демонструють всім свої можливості. Багато громадян вважають, що «гроші є, але вони не служать на благо суспільства» – стверджують єпископи Мадагаскару. Вони закликають також політиків діяти задля загального блага країни.

Мадагаскар бореться з політичною кризою після відставки під тиском народу президента Марка Равалуманана 2009 року. Спробою вийти з цієї ситуації були президентські вибори 25 жовтня. Їхній другий тур відбудеться в грудні, коли конкуруватимуть два кандидати Робінсон Джон Люїс (кандидат екс-президента Равалуманана) і Генрі Раяонарімампіанін, якого підтримав тимчасовий президент Андрі Радзуелін. Політичний хаос приніс драматичні соціальні та економічні наслідки. Тому єпископат звернувся до політиків, щоб «залікувати численні рани, які виникли в результаті численних криз».

За матеріалами: pl.radiovaticana.va