Єпископи США обиратимуть нового главу єпископату
  • Срд, 23/10/2013 - 09:29

Конференція католицьких єпископів США оголосила про те, що невдовзі американські єрархи оберуть нового главу єпископату та його заступника. Вибори мають відбутися під час щорічної осінньої Загальної Асамблеї, що запланована на 11-14 листопада. Єпископи обиратимуть нового голову із списку десяти кандидатів, до яких не входить теперішній глава єпископату – кардинал Тімоті Долан.

Серед кандидатів: Архиєпископ Грегорі Аймонд з Нового Орлеану, Архиєпископ Чарльз Чапут з Філадельфії, єпископ Блейз Капіч зі Спокена, кардинал Даніель Ді Нардо із Галвестона-Х’юстона, Архиєпископ Хосе Гомес із Лос-Анджелеса, Архиєписокп Джозеф Куртц із Луїсвілла, Архиєпископ Вільям Лорі з Балтімора, Архиєпископ Денніс Шнур з Цинциннаті, Архиєпископ Аллен Вігнерон з Детройту та Архиєпископ Томас Венскі з Маямі.

«Відповідно до встановленої процедури, обрання глави Єпископської конференції відбувається спершу серед десяти кандидатів, – інформує комюніке єпископату.  – Після обрання голови переважною більшістю голосів, його заступника обирають із решти дев’яти кандидатів». Голову і його заступника обирають на період трьох років, що розпочнеться після завершення Асамблеї, коли добіжить до кінця каденція кардинала Тімоті Долана, глави єпископату, і Монс. Куртца – його заступника.

«Якщо під час першого туру голосування кандидат не набирає більше половини голосів, то проводиться другий тур голосування. Якщо необхідно провести третій тур голосування, то він проводиться між двома кандидатами, що набрали найбільшу кількість голосів у другому турі», – пояснюється у прес-релізі.

Під час цьогорічної асамблеї єпископи також оберуть нового главу Комісії у справах католицької освіти та голів п’ятьох інших комісій при єпископаті США.

За матеріалами Vatican Insider