Ірак: Єпископи закликали припинити насилля
  • Пон, 03/03/2014 - 13:40

Драматична ситуація в Іраку стала приводом для зустрічі Асамблеї іракських католицьких єпископів. Результатом зустрічі було звернення до іракських християн і усіх іракців з закликом припинити сектантське насилля і сутички між політичними угрупуваннями, які в черговий раз занурили країну у хаос.

25 лютого у Багдаді в халдейському кафедральному соборі св. Йосифа єпископи підписали звернення, яке було направлено також усім політичним партіям і представникам іракського уряду і установам. Усіх християн єпископи закликали до молитви під час Великого посту про дар миру і безпеки для усієї країни. До усіх політичних і громадських сил вони звернулися з проханням про діалог і невідкладний пошук подолання політичної кризи в країні, щоб негайно зупинити насилля. Іракські єпископи звернулися до біженців, які залишили країну в останні роки у зв’язку з нестабільністю і конфліктами, закликаючи емігрантів повернутися на Батьківщину. Єпископи також згадали про ситуацію у Сирії, вони сподіваються, що два єпископа і монахині з Маалюлі, причиною викрадення яких став сирійський конфлікт, будуть скоро звільнені. Єпископи висловили подяку Папі Франциску за все, що він робить для Церкви і для усього світу, за його зусилля у справі миру у всіх регіонах, спустошених війною і насиллям, закликаючи християн бути мужніми і залишатися у своїх країнах, даючи приклад віри у складних ситуаціях у важкі часи.

Вперше в історії у зустрічі Асамблеї католицьких єпископів Іраку взяли участь також настоятелі монарших орденів і конгрегацій. У ході зустрічі був обраний новий секретар. Ним став монсеньйор Юсеф Абба, сиро-католицький архієпископ Багдаду.

Джерело: www.catholic-media.org