Існує “чіткий зв’язок” між підлітковою депресією та використанням соціальних мереж
  • Суб, 02/09/2023 - 18:05

Один з провідних американських педіатрів стверджує, що вона побачила “чіткий зв’язок” між депресією та використанням соціальних мереж серед дівчат-підлітків, і закликає батьків переосмислити свою стратегію використання смартфонів.

Мег Мікер – провідний педіатр і автор таких книг, як “Сильні батьки, сильні доньки”, “Хлопчики мають бути хлопчиками”, “Виховання сильної доньки в токсичній культурі” та “У вас є це: Як розкрити в собі тата-героя. Книга “Сильні батьки, сильні доньки” надихнула на створення однойменного фільму, який зараз транслюється на каналах “Велика американська родина” та Pure Flix. Мікер також веде подкаст “Виховання чудових дітей”.

“Існує чіткий зв’язок між депресією і використанням соціальних мереж, – сказав Мікер в інтерв’ю Christian Headlines. “І, власне кажучи, чим більше дівчина користується соціальними мережами, тим вищий ризик депресії. … Я бачила це на власному досвіді”.
Мікер, яка понад 30 років працює в педіатрії, розповіла, що однією з її пацієнток була 15-річна дівчинка, яка намагалася покінчити життя самогубством і визнала, що частина її проблеми була пов’язана з соціальними мережами. За словами Мікер, дівчинка сказала, що “відчувала себе жахливо”, коли виходила зі свого телефону.

Декілька компаній пропонують смартфони без соціальних мереж, які дозволяють дітям і підліткам залишатися на зв’язку з сім’єю та друзями. Дві з найпопулярніших компаній – Gabb і Bark. Обидві мають потужний батьківський контроль. Gabb також пропонує смарт-годинник без доступу до соціальних мереж.

За словами Мікера, батьки занадто часто вважають, що їхні доньки повинні мати смартфони, щоб “не відставати” від друзів.