Іспанія: більше 4000 вірних взяли участь у покутних Літургіях через осквернення художником Святих Таїнств
  • Чтв, 10/12/2015 - 20:50

Іспанський художник-перформансист, Абель Азкона, викрав із католицьких церков 242 освячені гостії і використав їх для написання слова «педерастія» під час свого останнього шоу, яке відбулось 25 листопада. Як Азкона сам зізнався, гостії були викрадені під час Літургій, де він начебто приймав Євхаристію.

На заклик Архиєпископа Франциска Переса більше 4000 вірних взяли участь у покутних Літургіях в містах Памплона і Туделя, повідомляє Life Site. Під час святих Мес люди просили прощення за це богохульство. У своїй проповіді архиєпископ Перес зауважив, що «правдива свобода вираження не передбачає права ображати, або осквернювати те, що є найсвятішим» для інших. «Дозвольте нам захистити право на життя, на шлюб та сім'ю», додав далі Архиєпископ, - «Дозвольте нам виховувати дітей та молодь, служити для загального благополуччя, для слабких та нужденних, для справжньої культури праці та миру між народами».

Архиєпископ Франциско Перес подякував майже ста тисячам людей з усього світу, які засвідчили свою підтримку та приєднались до молитви за те, щоб Євхаристія, яка є найсакральнішою для усіх католиків, завжди була в пошані.