Кардинал Комастрі про молитву Папи і молоді у Фатімі: почути послання Марії
  • Пон, 31/07/2023 - 18:20

Вислужений Архипресвітер базиліки Святого Петра поділився думками про Фатімський етап Апостольської подорожі в Португалію, заохочуючи молодь наслідувати Діву Марію в послідовному житті вірою.

«Розарій – це чудова молитва», – стверджує вислужений Архипресвітер базиліки Святого Петра кардинал Анджело Комастрі, роздумуючи в коментарі для телеканалу «Telepace» про важливість візиту Папи до Фатімського санктуарію, який він здійснить у суботу, 5 серпня 2023 р., в контексті Світового Дня Молоді в Лісабоні. «Це прекрасно, що Папа Франциск і молодь всього світу зберуться там, щоб молитися Розарій, який є паломництвом через життя Ісуса в супроводі Діви Марії», – зазначив кардинал, додаючи, що молитва на вервиці – це також «поштовх, який ми даємо історії, та простір, який ми відкриваємо Богові, щоб Він міг вирівнювати наші шляхи».

«Слухати Маму»

Ці роздуми нерозривно пов'язані з особистими спогадами кардинала, який зі зворушенням згадує відвідини святині 13 травня 2000 року разом зі святим Іваном Павлом II, коли була зачитана третя частина Фатімської таємниці. Тоді в руках у кардинала Комастрі був текст послання, яке Богородиця залишила сестрі Лусії про тріумф непорочного серця Марії. Богородиця просила всіх зробити разом з Нею свій внесок у цю справу. «Якщо ми хочемо бути добрими дітьми, – пояснив кардинал, – ми повинні слухати Матір». Тому перед обличчям мобілізації молодих людей на всесвітню зустріч у Лісабоні він повторює, що недостатньо просто зібратися і, можливо, здійснити паломництво до Марійського санктуарію.

«Необхідно слухати, зберігати і роздумувати над посланням Богородиці з Фатіми», – наголошує вислужений архипресвітер базиліки Святого Петра, підкреслюючи, що це означає роздумувати над Святим Письмом і зрозуміти, що свобода, всупереч тому, що дехто думає, не полягає в тому, щоб робити те, що заманеться. «Вона полягає в тому, щоб сказати "так", як Марія», – зазначає кардинал Комастрі, звертаючись до нових поколінь: «Погляньте, для вас усіх також існує Божий задум. Ви повинні відкрити його, тому що це спосіб бути щасливими і залишити після себе борозну добра».

Відкрити серце для Євангелія

Найбільше, чого на думку вислуженого архипресвітера ватиканської базиліки потрібно учасникам СДМ, є відкрите серце, щоб ступити з Ісусом на дорогу радості. «Потрібно повернутися додому, кажучи: "Тепер я хочу розпочати більш послідовне і більш християнське життя"», – пояснює він, покликаючись на слова святої Матері Терези з Калькутти, яка підкреслювала необхідність серйозно ставитися до Євангелія, часто повторюючи, що ним можна жити, і тільки живучи ним, життя освітлюється. Однак, без відкритого серця це важко. «Якщо серце закрите,– підсумував кардинал Анджело Комастрі, – ми можемо запалити і тисячі вогнів, але нічого не побачимо».