Кардинал О'Меллі: аборти і евтаназія - це загроза правам людини
  • Суб, 27/09/2014 - 21:47

«Кожен з нас є шедевром Божого творіння»: так відкривається послання кардинала Шона Патріка О'Меллі, президента Комісії з діяльності на захист життя при Єпископській конференції США. Це послання було опубліковано напередодні жовтня - місяця, традиційно присвяченого захисту людського життя.

«Ми хочемо бути частиною суспільства, яке вважає своїм достоїнством і пріоритетом утвердження і захист прав людини», - пише американський кардинал. «Навіть тепер жінкам, які стикаються з небажаною вагітністю, як єдиний вибір надається аборт», в той час як «значному відсотку дітей з синдромом Дауна навіть не дають можливості з'явитися на світ».

Крім того, «старші люди побоюються стати тягарем для своїх сімей і думають про асистоване самогубство»; все частіше їх «витісняють на задвірки суспільства».

«Всі ці драми, - пише кардинал О'Меллі, - прямо протилежні повазі до життя і є безпосередньою загрозою всій культурі прав людини». «Замість того, щоб бути суспільством людей, які спільно проживають, - відзначає прелат, - наші міста ризикують стати суспільством людей знедолених, пригноблених і позбавлених коренів».

Пропонуючи перспективу відповіді на ці проблеми, американський кардинал пише: «Необхідно побачити в собі й в інших шедеври Божого творіння» і «до всіх людей ставитися з повагою. Громада і солідарність - це церковна протиотрута для індивідуалізму, який загрожує повазі людської гідності». Віруючі покликані «показувати всім любов Христа».

«Любов і справедливість, - пише на закінчення свого послання кардинал Шон Патрік О'Меллі, - повинні спонукати кожного з нас трудитися для навернення наших сердець: таким чином ми зможемо змінити на краще світ навколо нас».