Кардинал Пелл: Синод не змінить вчення, слова Ісуса і Павла є чіткими
  • Срд, 13/05/2015 - 16:48

Припускаю, що наступний Синод Єпископів про сім'ю рішуче підтвердить традиційне вчення Церкви про ситуацію розлучених, що мають нові стосунки, і умови, за якими вони можуть приймати Причастя, – сказав кардинал Джордж Пелл.

Цей австралійський кардинал є одним з близьких співпрацівників Святішого Отця. Папа Франциск доручив йому реформу фінансів Ватикану. Він також входить до складу Ради Кардиналів.

Своїми очікуваннями щодо Синоду кардинал Пелл поділився під час міжнародного форуму про сім'ю, який відбувся минулими вихідними в Римі. Він нагадав, що Христос дуже чітко висловився про розлучення, а св. Павло про умови прийняття Причастя. Тому від отців Синоду не очікується жодних відхилень від цього вчення.

У своїй промові на форумі про сім'ю кардинал Пелл зосередився на ролі батьків у вихованні дітей. Як розповів «Радіо Ватикану», сьогодні їхні завдання є особливо складними, тому що проти них є величезна сила секуляризації. Важче передавати християнське бачення сім’ї.

«Це набагато складніше, – сказав кардинал Пелл в інтерв'ю «Радіо Ватикану». – Ворожі життю сили секуляризації мають доступ до великих грошей, використовують їх професійно, передаючи свої повідомлення дуже компетентно і привабливо. Завдяки цьому сильно впливають на наш світ, особливо на молодь».

Кардинал Пелл зазначив, що батьки у вихованні дітей мають сильну конкуренцію, також у вигляді засобів масової інформації, серед них і соціальних медіа. Вони мають усвідомлювати цей виклик.