Католицькі і Православні єпископи США виступили на захист життя
  • Птн, 22/01/2016 - 15:20

Провідні прелати Конференції католицьких єпископів Сполучених Штатів Америки та єрархи Асамблеї канонічних православних єпископів США зробили спільну заяву про священну недоторканність життя.

22 січня католики і православні проведуть спільну акцію на захист священного дару життя.

«Наші спільноти твердо наполягають на священній недоторканності життя, віруючі - поряд з багатьма людьми інших традицій і доброї волі - засмучені юридичними обставинами, які полегшують аборт», - йдеться в заяві. Документ також викриває «культурні феномени», які представляють аборт як єдиний вибір для вагітних жінок, що зазнають труднощів.

«Ми нагадуємо світові про наше спільне вчення про те, що життя починається в ранні моменти ембріонального розвитку, і життя на всіх стадіях його розвитку священне. Ми засуджуємо переривання життя як відповідь на небажані вагітності або як метод подолання соціально-економічних проблем», - підкреслюють православні та католицькі єрархи Америки.

«Ми підтримуємо тих матерів і подружні пари, які, незважаючи на труднощі, приймають рішення віддати перевагу вагітності її перериванню. У той же час, однак, ми закликаємо тих, хто, можливо, надав перевагу аборту, навернутися до Христа з розкаяними серцями, прагнучи подолати своє горе через Його прощення, милосердя і зцілення», - заявили єрархи Православної і Католицької Церков США.