Католицькі єпископи Бельгії опублікували заяву з приводу вибухів у столиці Європи
  • Срд, 23/03/2016 - 16:37

Католицькі єпископи Бельгії  опублікували заяву з висловленням солідарності з постраждалими від терактів в Брюсселі:

«Єпископи Бельгії стривожені замахами в аеропорту Завентем і центрі Брюсселя. Вони поділяють занепокоєння тисяч подорожуючих і їх сімей, працівників авіації, а також рятувальних команд, які в черговий раз знаходяться на передовій лінії фронту. Єпископи довіряють жертв молитвам всіх в цій новій драматичній ситуації. Капелани аеропортів щодня доступні для всіх і готові забезпечити духовну підтримку».

«Висловлюємо нашу надію, що вся країна переживе ці дні з великим почуттям громадянської відповідальності» - додав прес-секретар єпископату Бельгії о. Томі Шольтен SJ.

Єпископ Жан Кокерольс, вікарій архиєпархії Брюсселя і Мехелен, сказав, що віруючі «плачуть з тими, хто плаче». Меса Мира яка, як планувалося, повинна була відбуватися в Брюсселі на наступний день, 23 березня, була відкладена через жалобу за загиблими і заходів безпеки.

Кардинал Рейнхард Маркс, глава архидієцезії Мюнхена і президент Комісії єпископських конференцій Європейського союзу (COMECE), додав в своїй власній заяві з приводу терактів в Брюсселі, що Страсний тиждень, який настав за католицьким календарем, є «часом, щоби молитися з особливою інтенсивністю за жертв насильства і за їх близьких».