Католицькі університети мають євангелізувати, – кардинал Тагле
  • Чтв, 27/08/2015 - 01:26

«Католицькі університети мають стати інструментом євангелізації», – вважає кардинал Луїс Антоніо Тагле. Про це він сказав на зустрічі в Джакарті, організованій місцевим католицьким університетом Атма Джая. Освітній заклад  відзначає цього року 55-річчя з дня заснування. Темою зустріч в столиці Індонезії була апостольська конституція Папа Івана Павла II «Ex Corde Ecclesiae», опублікована 1990 року, яка окреслює функції католицьких університетів.

Говорячи про завдання, що стоять перед церковними університетами,  кардинал Тагле сказав, що вони повинні нести Добру Новину всім людям, особливо найбіднішим верствам населення, а не тільки тим, хто може дозволити собі платити за освіту. «Що ж це за розвиток, якщо він не стосується найбідніших? Як ви можете говорити, що ви дбаєте про бідних, якщо ви не дозволяють їм брати участь у цьому розвитку», – зауважив ординарій Маніли.

Кардинал Тагле також зазначив, що католицькі університети повинні бути заангажовані в захист довкілля, як до цього заохочує Папа Франциск у своїй енцикліці «Laudato si».
Одним з елементів турботи про довкілля була б ощадливість щодо заміни ефективного технічного обладнання тільки тому, що на ринку з'явилися нові моделі. Важливим завданням університету має бути також усунення розриву, який формується поміж молоддю у світі інформаційних технологій, і їхніми батьками, яких кардинал описав як «емігрантів цифрової ери». Треба знайти спосіб, щоб молодь захопилася працею для добра усіх.