«Католики Бердичева — Воїнам України»: допомога продовжується
  • Чтв, 20/08/2015 - 11:08

Уже майже рік, як при Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію діє об’єднання активних парафіян, яке називається «Католики Бердичева — Воїнам України». Його учасники виконують свій громадянський обов’язок, підтримуючи українських військовослужбовців, які перебувають у зоні бойових дій на Сході України.

Волонтери мають кілька напрямків діяльності. Це допомога пораненим військовослужбовцям, допомога медикаментами на передову та у лікувальні заклади, придбання необхідних предметів, продуктів харчування та засобів гігієни, допомога у реабілітації військовослужбовців та інше.

За майже рік часу католики Бердичева зібрали на підтримку нашої армії майже 70 тисяч гривень. До цього списку входять медикаменти (на передову та дя поранених) — 23830 гривень; форма, взуття, спальники, поповнення мобільних телефонів та інші потреби — 31650 гривень; засоби гігієни — 4000 гривень. Також на реабілітацію військових витрачено 2000 гривень, родинам загиблих героїв — 600 гривень, дітям героїв АТО — 1600 гривень, харчові продукти — 5520 гривень. Стараннями парафії виготовлено три «буржуйки», передано 20 газових балонів для переробки на буржуйки. Також було передано молитовники, а головне — вірні ревною молитвою заступаються за всіх, хто захищає наш спокій, перебуваючи на передовій…

На запитання, кому саме допомагали, відповідають просто: «Це ті люди, яких ставить перед нами Бог».

— Хочеться побажати нашим військовослужбовцям відваги, сили, мужності, потрібних Божих благодатей, опіки Матері Божої. А ми зі свого боку надалі робитимемо усе можливе та неможливе для людини, виконуючи свій громадянський обов’язок, і молитвою підтримуватимемо їх у тилу. Кожен із них за цей час війни в нашій Державі став братом, хоч і не кровним, — підсумувала активний волонтер, сестра-чениця Антоніна Пухальська.

Максим Железницький