Костел св. Миколая: петиція набрала необхідну кількість голосів, звернення до прем’єр-міністра
  • Пон, 15/01/2024 - 12:22

13 січня 2024 року петиція з проханням передачі київського храму св. Миколая римсько-католицькій парафії набрала необхідні 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути Кабінет Міністрів України.

У день цей день настоятель парафії св. Миколая о. Павло Вишковський ОМІ звернувся з листом до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці парафії.

В листі отець Павло наголосив, що повернення костелу святого Миколая його законним власникам – парафії потрібне, в першу чергу, Україні та українській владі, яка вже майже 2 роки змагається з великою несправедливістю зі сторони російського агресора, а отже не може так само несправедливо робити по відношенню до своїх громадян.

«Тоді, коли нам так важливо перемогти зовнішнього ворога – рф, нам також важливо обʼєднатись і відновити історичну справедливість у нашій Батьківщині. Бо костел святого Миколая – це те місце, де наші захисники та захисниці, та всі громадяни та громадянки зможуть черпати ту духовну, так необхідну нам, силу для Перемоги», – йдеться у зверненні.

Отець Павло Вишковський від імені всієї парафії висловлює слова вдячності всім, хто був долучений до процесу підписання петиції.

А головне, низький уклін нашим воїнам-захисникам, завдяки яким ми змогли зібрати необхідні голоси. Серед наших парафіян багато тих, хто зараз боронить українську землю, є і ті, які вже віддали найцінніше, своє життя…

Кожного дня у нашому костелі лунають молитви за здоров’я та захист сил оборони України та вшановується пам'ять загиблих воїнів.

З першого дня повномасштабної війни святиня функціонує згідно зі своїм призначенням: тут звершують Богослужіння і водночас надають різноманітну гуманітарну допомогу, підтримуючи постраждалих людей та надаючи тимчасовий прихисток вимушеним переселенцям.