Критик гомолобі виграв судовий процес
  • Пон, 06/07/2015 - 19:41

Вироком, винесеним 1 липня 2015 року, Окружний суд Торуня (Польща) звелів Товариству LGBTQ «Майстерня різнорідності» і групі активістів ЛГБТ вибачитися перед американським психологом доктором Полем Кемероном за зневажання його доброго імені та наукового реноме.

Доктор Пол Кемерон, автор численних публікацій у галузі досліджень життя гомосексуалістів і його наслідків, став останніми роками об’єктом безпрецедентних атак з боку середовищ ЛГБТ. Торунські діячі ЛГБТ упродовж тривалого часу публічно чорнили ученого, називаючи його, зокрема, «шахраєм від науки», відмовляючи його діяльності в науковому характері та звинувачуючи у фальшуванні результатів. Ці закиди вони розмістили в інтернет-публікаціях та відкритих листах до ректорів польських вишів і Міністерства науки і вищої освіти. Кампанія оббріхувань провадилася, щоб зробити для доктора Кемерона неможливою викладацьку діяльність у Польщі. Останніми роками деякі виші відмовляли йому у згоді на лекції у своїх стінах.

Вироком від 1 липня Окружний суд визнав правомірними вимоги доктора Пола Кемерона і зобов’язав Товариство «Майстерня різнорідності» додати до звинувачувальних статей відповідні коментарі, опублікувати перепрошення на своєму сайті, а також вислати до ректорів вишів заяви з вибаченнями за завдання шкоди доброму імені та науковому реноме доктора Кемерона.

Доктор Пол Кемерон — глава Family Research Institute, автор кількох десятків публікацій у галузі психології та суспільних наук, колишній радник із сімейних питань урядів США і Канади.

Попри проваджену проти вченого кампанію, публікації доктора Кемерона виходять друком у серйозних наукових часописах із найвищими показниками цитованості (impact factor), таких як «Psychological Reports», «Adolescence», «Journal of Biosocial Science (Cambridge University)», «Journal of American Medical Association». Дослідження доктора Кемерона доводять наявність проблем у розвитку і насильства, якого зазнають діти, що виховуються в одностатевих зв’язках. Їх цитують як наукову підставу розгляду судових справ у США в галузі всиновлення дітей одностатевими парами. Статистичні дослідження доктора Пола Кемерона, що показують високий індекс насильства в одностатевих зв’язках, використані як джерело рапорту Канадського центру судової статистики на тему «Сексуальна орієнтація і віктимізація».

Після вироку торунського суду сторони ще можуть подати на апеляцію.