Марші на Захист Життя та Родин в Польщі
  • Срд, 01/06/2016 - 22:23

По всій Польщі Марші на Захист Життя та Родин проходили від 15 травня. У 140 містах тисячі учасників, незважаючи на погану погоду чи недобрий настрій, йшли захищати життя своєї родини та своїх дітей.

Цього року координатор заходів – Польський Центр Підтримки Ініціатив для Життя і Родини, підготував з цього приводу особливі слова з вірша святого Йоана Павла ІІ «Діти»: «Те, що в вас зачалося, чи осилите ви не зіпсувати?» Ці слова святого мають нагадувати про цінність людського життя. Організатори зазначають, що кожна людина - незалежно від фізичного, духовного чи матеріального стану - є безцінною цінністю, і ніхто не має права позбавляти її основного права - права на життя.

Один з ініціаторів заходу зауважив, що Марш за Життя та Родини є прекрасною можливістю дати свідчення приязні до сімейних цінностей. "Ми закликаємо усіх людей пишатися своїми сім'ями. Давайте покажемо, що діти, яких ми маємо, є даром для нас, а не тягарем; що наші дружини є для нас найважливішими особами, з котрими ми будуємо наше повсякденне життя".

Нагадуємо: У Польщі протягом року на легальній основі забирають життя у понад півтора тисяч ненароджених дітей. У більшості випадків аборти здійснюються з причини хвороби ненародженої дитини.