«Ми разом хочемо вийти в якесь одне місце і показати велич, радість Воскресіння, яке дарується нам», - о. Тарас Милян
  • Птн, 17/04/2015 - 14:44

З 18 по 19 квітня у Львові, в Шевченківському гаю, пройде VIII Благодійний Фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом». Це, за словами о. Тараса Миляна, дійство, метою якого є об’єднати вірних в рамках Христового Воскресіння. «Ми разом хочемо вийти в якесь одне місце і показати велич, радість Воскресіння, яке дарується нам. Це - духовна складова. Друга річ – це можливість  показати таланти наших дітей через майстер-класи, через різні виставики, через інтелектуальні майданчики. Дати людям відпочити через забаву: дитячі та молодіжні гаївки, почути добрий спів», - розповів директор Фундації духовного відродження в інтерв’ю.

Він також наголосив, що цього року будуть цікаві особистості та виконавці. Як зазначив священик, цьогорічний Фестиваль матиме не тільки розважальний момент – концерти, де люди можуть виступити, а і концерт естрадної музики.

«Буде можливість дводенного виступу дітей, щоб показати свої таланти у вокалі і хореографії. Вечорами зможемо переглягути патріотичні фільми. У суботу, 18 квітня, буде великий джазовий концерт на території під відкритим небом. Це щось нове, яке приходить», - розповів о. Тарас.

Рівно ж священик зазначив, що буде додано декілька інтелектуальних майданчиків спілкування. «Минулого року ми мали певний успіх від зустрічі з владикою Венедиктом і побачили, що люди цього потребують», - ділиться о. Тарас. «Додаємо аукціони: буде тихий і відкритий аукціон, де різні митці виставлять свою працю», - продовжв священик.

Вхід у гай відбуватиметься за ціною звичайного щоденного відвідування Шевченківського гаю - 20 грн. «Нічого більше ми не хочемо брати. Ми хочемо, щоб людина мала можливість прийти до Шевченківського гаю. Якщо хтось матиме бажання підтримати нашу діяльність, то на кожному майданчику можна буде зробити свою благодійну пожертву. Там стоятимуть відповідні скриньки та волонтери», - розповів о. Тарас.

Частина вилучених коштів залишиться в Шевченківському гаю на розвиток цього парку. Іншу частину коштів організатори планують вкласти в розвиток соціального служіння Церкви. Ще інші кошти будуть скеровані на допомогу постраждалим в зоні АТО, бо це, за словами о. Тараса, один з проектів Фундації.

Розмовляла Іванна Рижан