Митрополит Ігор освятив каплицю святого великомученика і цілителя Пантелеймона у клінічній лікарні Львова
  • Чтв, 27/07/2023 - 14:34

26 липня Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор освятив каплицю святого великомученика і цілителя Пантелеймона в комунальному некомерційному підприємстві “5-та міська клінічна лікарня м. Львова” (вул. Г. Чупринки, 45).

Після чину освячення Архиєрей звернувся до медичних працівників, які прийшли на спільний молебень, наголосивши:

― Ця каплиця повинна бути найважливішим місцем лікарні, адже медики лікують, а Бог – зцілює. І в такій взаємодії через молитву, ви, дорогі лікарі, можете допомагати пацієнтам одужувати. Дякую за служіння і за віддану працю. Нехай Бог благословить вас усіх силою духу, мудрістю розуму, витривалістю волі, стійкістю у різних труднощах, добрим здоров’ям на многая літа!

Також, із нагоди освячення каплиці, Митрополит вручив подячну грамоту лікарям та медичним працівникам цієї клінічноної лікарні. У ній зокрема йдеться:

«Праця медичного працівника ― це радість співпраці з Богом у даруванні життя та оздоровлення недужих. Дякую вам, що з відданістю докладаєте зусилля для збереження здоров’я та життя людей. Нехай Ваше буття й надалі буде сповнене кипучою енергією, праця приносить радість і щедрі плоди. А Всемилостивий Господь обдаровує ласками від Своїх щедрот, здоров’ям, витривалістю духа на многії і благії літа. Благословення Господнє на Вас!»

Нагадуємо, за життя святий Пантелеймон був лікарем, за що отримав прізвисько «Цілитель». Йому моляться, щоб зцілитися від душевних та фізичних ран. Жив в місті Нікодимія в II-III століттях. Своїх пацієнтів лікував задарма, через що інші лікарі втратили дохід та донесли імператору Максиміану на Пантелеймона, розказавши, що той лікує ув’язнених християн молитвою.