Митрополит Володимир зустрівся з представниками ОБСЄ
  • Птн, 12/06/2015 - 16:35

11 червня Митрополит Володимир зустрівся з представниками ОБСЄ, які на даний час перебувають на Івано-Франківщині. На початку гості ознайомились з діяльністю структур Івано-Франківської архієпархії, а також провели зустріч з Митрополитом Івано-Франківським УГКЦ Преосвященним Кир Володимиром Війтишином.

Зустріч мала характер ознайомлення про ситуацію на Прикарпаття в час не спокою на Східних теренах Держави.

«…Церква постійно молиться і заклакає за мир і єдність в нашій Батьківщині Україні, духовно підтримує Український нарід. В кожній парафії є молитовні спільноти, які збираються на час молитви за Україну, щоб настав мир і злагода у нашій державі… » - наголосив Митрополит, аналізуючи духовний стан в Архієпархії.

Щодо опіки над біженцями, які так чисельно на даний час перебувають на Прикарпатті,  ними опікується Церква, зокрема БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ», надаючи першу допомогу, сприяє оформити дітей для навчання, а батькам запропонувати місце праці та тимчасове житло.

Також було обговорено питання пожежі на парафії с. Бубнище, Болехівського протопресвітеріату, де нещодавно згоріла парафіяльна церква: «…дана ситуація, яка склалася, є трагічною для нас і парафіян, але потрібно з неї виходити, причиною пожежі стало замикання. На даний час стараємося підтримати вірних та відбудувати храм…», зазначив Митрополит.

На завершення зустрічі представники ОБСЄ склали свої найщиріші вітання і побажання миру, добра і  процвітання.