Міжнародна науково-практична конференція «Нормативно-правове регулювання новітніх релігійних рухів і сект»
  • Втр, 28/03/2017 - 08:23

Навчально-науковий інститут права та психології Національного університету «Львівська політехніка» запрошує взяти участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Нормативно-правове регулювання новітніх релігійних рухів і сект: міжнародний досвід та українські перспективи», якою розпочнеться серія тематичних заходів, присвячених проблематиці Новітніх релігійних рухів і сект.

Конференція відбудеться 30–31 березня 2017 року в залі засідань Вченої ради головного навчального корпусу Національного університету «Львівська політехніка» (м. Львів, вул. Ст. Бандери, 12). Учасники конференції – науковці, держслужбовці, члени Бюро Верховного Архиєпископства Української Греко-католицької церкви у справах Новітніх релігійних рухів і Сект, представники різних конфесій з Азербайджану, Білорусії, Молдови, Польщі, Словаччини та України.

Тематичні напрями роботи конференції:

  • свобода віросповідання та діяльність новітніх рухів та сект: міжнародна практика та українські реалії;
  • поняття та загальне розуміння сект і новітніх релігійних рухів: науковий дискурс та філософсько-богословський вимір;
  • нормативно-правове регулювання новітніх релігійних рухів і сект;
  • причини виникнення та наслідки діяльності новітніх релігійних рухів: психологічні, правові, філософські та релігійні аспекти.

У рамках конференції відбудеться презентація монографії «Секти і новітні релігійні рухи в офіційних документах. Класифікація, аналізи, коментар і тексти джерела (рапорти, резолюції, рекомендації, постанови, розпорядження)» авторства Р. Камінського (Університет Адама Міцкевича в Торуні).

Докладніше – в інформаційному повідомленні конференції