Монгольська молодь в очікуванні на візит Папи: наблизить Божу любов
  • Пон, 21/08/2023 - 14:14

Серед «буддійського моря» та поширеного атеїзму невелика католицька громада Монголії очікує від візиту Наступника святого Петра на новий імпульс для свого розвитку.

«Візит Папи в Монголію стане знаком Божої любові до нашої країни», – стверджує Санжаа Менг, яка організувала поїздку монгольської молоді до Лісабона. Вона зазначає, що участь у Світових Днях Молоді стала для них першим досвідом спілкування з «численною Церквою», адже католицька громада в усій Монголії налічує лише 1500 вірних. Папа Франциск – перший в історії Наступник святого Петра, який відвідає цю азійську країну. Візит відбуватиметься від 31 серпня до 4 вересня під гаслом «Спільна надія».

Санжаа зазначає, що Церква на її батьківщині ще робить лише перші кроки, і такі події, як Лісабон і приїзд Святішого Отця, є потужним досвідом віри для монголів. «Наша країна величезна, а католицькі громади розкидані, ми рідко маємо можливість побачити більше кількох десятків людей, які поділяють одну віру і моляться разом», – зазначає жінка. Вона додає, що приїзд Папи Франциска сприймається як знак Божої присутності, що входить у непросту історію цієї азійської країни. «Під час підготовки до паломництва ми зрозуміли, що і Авраам, який є батьком нашої віри, був кочівником, як і третина населення нашої країни, яка сьогодні займається скотарством. Це свідчить про те, що Бог промовлятиме до кожного під час цієї прощі», – переконана вона.

Як підкреслює Санжаа, хоча католицька громада на її батьківщині невелика, вона вже міцно стоїть на ногах і готова ділитися досвідом віри. «Ми живемо в морі тибетського буддизму, а кожен третій житель вважає себе атеїстом, що є наслідком комуністичної системи. Однак, починаючи з діл милосердя, ми розповідаємо історію Ісуса, який оселився на нашій землі», – розповідає вона, вказуючи на те, що ця присутність відображена в логотипі папського паломництва, на якому зображена юрта, традиційне житло монгольських кочівників, з хрестом біля неї.