Мощі святого Падре Піо будуть тимчасово перенесені до Риму
  • Втр, 05/01/2016 - 14:49

Мощі святого Піо (Падре Піо) будуть перенесені до Риму і на кілька днів залишаться в столиці, згідно з постановою церковного керівництва.

2 лютого останки Падре Піо будуть переміщені з крипти до верхньої частини базиліки, присвяченій святому в апулійському місті Сан-Джованні-Ротондо, після чого архієпископ Манфредонії, Вієсте і Сан-Джованні-Ротондо монсеньйор Мікеле Кастор відправить урочисту Месу на честь завершення Року богопосвяченого життя, в якій візьмуть участь всі ченці архієпархії. Вранці наступного дня Гвардіан громади капуцинів брат Франческо Ланджі буде очолювати Святу Месу, в кінці якої рака з мощами святого відправиться до Риму. На той же день заплановано її прибуття в базиліку Святого Лаврентія на кладовищі Верано, що знаходиться під душпастирською опікою братів менших капуцинів. У цю ж церкву прибудуть мощі святого Леопольда Мандича. У стародавній базиліці останки двох подвижників пробудуть до 5 лютого. У цей день процесією їх доставлять до собору Святого Петра. Хода пройде через парафію Святого Спасителя на Лаврі, яка розташована в історичному центрі столиці - її було обрано однією з трьох паломницьких церков на шляху віруючих до Святої брами Ватиканської базиліки.

6 лютого о 10:00 Папа Франциск очолить на площі Святого Петра спеціальну аудієнцію для членів молитовних груп Падре Піо, співробітників заснованої цим святим лікарні «Будинок полегшення страждань» і віруючих архієпархії Манфредонії, Вієсте і Сан-Джованні-Ротондо.

Вранці, 9 лютого, Папа звершить Месу у співслужінні з капуцинами з усього світу.

11 лютого, після Літургії, яку здійснить президент Папської ради зі сприяння новій євангелізації монс. Ріно Фізікелла, мощі святого Падре Піо вирушать у зворотній шлях - спочатку до П'єтрельчіно: саме з цього міста святий капуцин сто років тому поїхав, щоби присвятити себе служінню Богові і братам. О третій годині пополудні в місцевості П'яна Романа, де сім'я Падре Піо володіла садибою і де він сам  отримав перші стигмати, відбудеться обряд прийняття мощей, після чого рака буде поміщена до монастирської церкви Святого Сімейства, де пробуде 12 і 13 лютого.

14 лютого, після Святої Меси, яку очолить архієпископ Беневенто монс. Андреа Муджоне останки святого Пія з П'єтрельчіно будуть перевезені до капуцинського монастиря Святої Анни в місті Фоджа. Таким чином мощі святого здолають той же шлях, який пройшов Падре Піо сто років тому. У Фоджа відбудеться молитовна зустріч, яка передуватиме останньому етапу мандрів мощей. До Сан-Джованні-Ротондо ковчег прибуде 14 лютого о 17.00 годині. На площі  монс. Мікеле Кастор відправить Святу Месу, потім хода супроводить мощі до Муніципального палацу, звідки архієпископ благословить все місто. Хода пройде до лікарні «Будинок полегшення страждань», де мощі пробудуть до 16 лютого, і тільки тоді вони повернуться до базиліки, зведеній на честь Падре Піо.

Всі події, пов'язані з перенесенням мощей Падре Піо, будуть транслюватися в прямому ефірі телеканалом Padre Pio.