На Великдень померла засновниця Телебачення Віковічного Слова
  • Пон, 28/03/2016 - 17:51

Мати Марія Анжеліка засновниця EWTN, яка змінила у поворотний момент курс католицизму у США, померла на Великдень у місті Хентсвілл, штат Алабама, США.

Католицька церква в Сполучених Штатах втратила сестру клариску, яка змінила обличчя католицизму в Сполучених Штатах і по всьому світу. Мати Марія Анжеліка від Благовіщення, засновниця Телебачення Віковічного Слова (EWTN), померла 27 березня у Великодню неділю, після 15-річної боротьби з наслідками інсульту. Їй було 92 роки.

“Мати завжди буде уособлювати EWTN, мережу, яку Бог попросив її заснувати, - сказав Голова EWTN і головний виконавчий директор Майкл Ворсоу. "Її досягнення і спадщина в євангелізації по всьому світі є дивом і можна пояснити лише Божественним провидінням та її непохитною вірою в Господа".

1

У 1981 році, мати Анжеліка запустила Телебачення Віковічного Слова, яке сьогодні транслюється 24 години на добу, у більше ніж 264 млн будинків у 144 країнах. Те, що почалося приблизно з 20 осіб, сьогодні сягає майже 400.

"Мати Анжеліка досягла успіху в завданні нації, єпископи самі не могли досягти", - сказав архиєпископ Філадельфії Чарльз Чапут, який служив у Корр Раді керуючих, починаючи з 1995 року. “Вона заснувала і виростила мережу, що увійшла у повсякдення католиків, розуміла їх потреби і годувала їх дух. Вона отримала багато допомоги, очевидно, але це також була частина її генія".

2

"У переході до вічного життя, мати Анжеліка залишає після себе спадщину святості і прихильності до нової Євангелізації, яка повинна надихати всіх нас", - заявив Карл Андерсон, Верховний Лицар братської організації Лицарі Колумба. “Для мене було честю знати і бути у змозі допомогти матері Анжеліці в перші дні EWTN. Протягом цих років наші відносини розвивались, і сьогодні Лицарі Колумба і EWTN - партнери у важливих проектах".

"Мати Анжеліка була безстрашна, тому що Бог був на її стороні", - додав Андерсон. “Вона бачила, що Він мав потребу через неї діяти, і вона робила це! Вона змінила світ католицького мовлення і принесла Євангелію у віддалені куточки нашого світу. Це свідчення віри було безпомилковим для кожного, хто зустрічався і працював з нею, покоління католиків сформовано і буде продовжувати формуватися її баченням та її " Так " Божій волі."

4

Похорон відбудеться у п’ятницю, 1 квітня, у місті Хентсвілл, у монастирі сестер кларисок.