Наймолодшому мученикові Мадриду було 16 років
  • Срд, 13/05/2015 - 16:51

У Мадриді урочисто відкрили вівтар із образом святих мучеників, що загинули за віру в цьому місті. В урочистості взяли участь місцевий Архиєпископ Карлос Осоро і Апостольський Нунцій в Іспанії, Архиєпископ Ренцо Фратіні, а також багато монахинь.

Образ має характер візантійської ікони. Уряд мадридської катедри Альмудена нагадує, що йдеться про мучеників, які загинули під час громадянської війни в столиці за віру. У верхній частині зображення є мученики Вселенської Церкви ХХ ст., серед них Максиміліан Кольбе, Едіт Штайн і російський патріарх Тихон. У нижній частині ікони є представники 402 мучеників Мадрида. Більшість з них – 390 – це богопосвячені особи. Наймолодшому мученикові було заледве 16 років. Під час урочистості представили теж провідник «Memoriae martyrum», де можна знайти інформацію про всіх мучеників, обставини їхньої смерті, а також про церкви, в яких є їхні мощі.

Архиєпископ Осоро нагадав про роль мучеників в історії Церкви і слова Івана Павла II, який неодноразово говорив про мучеників ХХ ст. Церква третього тисячоліття базується на їхніх свідченнях. Він також закликав до молитви за тих, хто помирає за віру, особливо на Близькому Сході.