Найстаршого ієромонаха Василіянського Чину о. Доротея Шимчія, ЧСВВ відвідав Преосвящений Іриней Білик
  • Суб, 12/09/2015 - 21:51

Нестаріючого духом найстаршого ієромонаха Василіянського Чину о. Доротея Шимчія, ЧСВВ відвідав Преосвящений Іриней Білик, ЧСВВ, -канонік Папської Базиліки Санта Марія Маджоре.

Цього дня, 11 вересня 2015 р. Б., подячну Святу Літургію очолив владика Іриней у храмі Воздвиження Чесного Христа Господнього у м. Бучачі. Владиці співслужили отець-ювіляр Доротей Шимчій, ЧСВВ, який 16 вересня відзначатиме свій 100-ий день народження, о. Володимир Палчинський, ЧСВВ - економ Івано-Франківського монастиря та ігумен Бучацького монастиря о. Іриней Гумен, ЧСВВ. Значна кількість вірних зібралися у церкві для спільної молитви і привітання знаного молільника о. Доротея. Проповідь Архиєрея пояснювала євангельський фрагмент свята усікновення голови святого Івана Хрестителя, який захищаючи та відстоюючи правду народився для Небесного Царства.

Після Святої Літургії Преосвящений Іриней Білик оголосив привітання Його Святості Папи Римського Франциска, який надіслав о. Доротею своє особливе Апостольське благословення з нагоди ювілею. Владика Іриней та о. Володимир Палчинський подарували о. Доротею пам’ятну медаль, а також урочисто і шляхетно вітали розчуленого співбрата по Чину, бажали йому многих і благих літ.

“Дякую Богові за дар життя і за те, що тримає мене, нікчемного, а я стою перед Ним і прошу в Нього милосердя,” – вдячний патріарх Василіянського Чину ділився своїми переживаннями із присутніми, просячи духовної підтримки для свого довготривалого подвигу.

Преосвящений Іриней Білик благословив присутніх мощами Папи Івана Павла ІІ і єлеєм, освяченим Папою Римським Фрациском.