Нова євангелізація вимагає відкинення божків
  • Пон, 31/03/2014 - 18:50

«Нова євангелізація означає відкрити очі на невидиму, але правдиву сторону життя – на Ісуса і Євангеліє, прийняти Його послідовно як Бога і Спасителя, відкинути божків, ідолів, маски» – закликав єпископ Пьотр Лібера у своїй проповіді 30 березня на парафії св. Йосипа в Макові Мазовецькому, в Плоцькій єпархії (Польща). Він головував у Літургії наприкінці парафіяльних євангелізаційних місій.

Єрарх закликав визнати всім життям, що хочемо бути віруючими не тільки «з метрики», за звичкою, не тільки на Різдво та Великдень, а тому, що ми зустрілися з Ним, торкнулися Його, пережили зцілення. Він попросив учасників Літургії визнати, що Ісус є їхнім світлом, хлібом життя, вічним життям, Добрим Пастирем – хто йде за Ним, «зла не буде боятися».

Єпископ Лібера звернувся до історії цього місця, де в ХІ столітті предки поставили хрест, а в XV столітті – храм. На початку третього тисячоліття сучасники встановили місіонерський хрест як знак того, що з новим запалом прагнуть «вірити, довіряти і любити».

«Це невидимий хрест, який встановлений у наших серцях як знак, вираз глибоко пережитої нової євангелізації. Цей невидимий хрест є найважливішим. Він є основним джерелом нашої місіонерської радості від того, що так багато хорошого відбулося в серцях людей, так багато добрих сповідей і навернень, так багато добрих рішень і поєднань, радості від того, що так багато всього заново переглянуто», – сказав єпископ Плоцька.

Він також додав, що чекання на Бога на перехресті життя може бути недостатньо: треба йти проти течії, змінити своє життя, перестати соромитися своєї віри, стримуватися, прикидатися. Благодать зцілення не минає даремно, не може закінчитися на «миттєвому пориві та кількох дискусіях із сусідами». Ісус, торкаючись очей сліпих, старався відкрити також серце. «Для цього треба, однак, ще чогось більшого: іншого бачення, сильної волі, рішень» – сказав єпископ Лібера.

За матеріалами: wiara.pl