Організатор СДМ говорить, що виступів о. Джеймса Мартіна немає в офіційному розкладі СМД, хоча є докази протилежного
  • Птн, 04/08/2023 - 18:16

Відомий про-ЛГБТ-єзуїт о. Мартін брав участь у СДМ 2023, а також в організованій єзуїтами зустрічі під назвою “Маgіс 2023”, що передували світовій зустрічі молоді. Його участь у СМД викликала жах у тисяч католиків.

Єпископ, відповідальний за організацію Світових Днів Молоді, заперечив офіційну участь отця Джеймса Мартіна в міжнародному заході, незважаючи на те, що про-ЛГБТ-священник оприлюднив подробиці своєї діяльності там. Про це пише LifeSiteNews

О. Мартін був доповідачем на одному з численних заходів, які проводили єзуїти на Largo da Misericórdia. Ці заходи були частиною “Молодіжного фестивалю” – учасники СДМ мали можливість відвідати низку заходів і подій протягом усього дня, тоді як основних Папських подій значно менше.

LifePetitions організували громадську кампанію, закликаючи єпископа, відповідального за СДМ, не допустити о. Мартіна до слова. З 31 липня до моменту, коли петицію було надіслано кардиналу-номінанту Амеріко Мануелю Алвесу Агіяру, єпископу-помічнику Лісабона та організатору СДМ, її підтримали підписами понад 9 осіб.

Єпископ Агіяр відповів LifeSite, заявивши, що згадані події “не є частиною розкладу СДМ у Лісабоні 2023. За катехизацію/зустрічі “Rise Up” відповідальні єпископи-катехити”.

Зустрічі “Rise Up”, про які говорив Агіяр, заплановані з 9:30 до 12:30 у вівторок, середу та четвер. Проте серія заходів Єзуїта була частиною зовсім іншого комплексу подій, які складали “Молодіжний фестиваль”.

Як “Rise Up”, так і “Молодіжний фестиваль” включені в офіційну програму СДМ.

Коли LifeSite запитав єпископа Агіяра про запобігання у подальшому виступам о. Мартіна та потенційній пропаганді антикатолицьких ідей щодо гомосексуалізму та шлюбу, єпископ відповів: “Це не передбачено жодним моментом офіційної програми СДМ у Лісабоні 2023”.

Проте, всупереч твердженням єпископа Агіяра про те, що участь о. Мартіна у СДМ не була офіційною та була частиною подій “Rise Up”, власні свідчення Мартіна показують, що він виступав о 16:00 – значно пізніше, ніж завершилися заходи “Rise Up”. Справді, низка заходів єзуїта входить до серії “Молодіжний фестиваль”, а не до заходів “Rise Up”.

О. Мартін також опублікував в Інтернеті подробиці своєї промови 2 серпня, що відбулася на базі єзуїтів для СДМ.

Відповідаючи на сім запитань про віру, включно з існуванням Бога, на яке він сказав, що “немає абсолютно задовільної відповіді, жодного надійного доказу існування Бога”, Джеймс Мартін справді торкався теми ЛГБТ, як очікувалося.

Він підняв гіпотетичні запитання, які можуть виникнути у молодих людей, які заперечують проти Католицької Церкви, серед яких, зокрема: “Як я можу хотіти бути частиною церкви з усіма тими скандалами щодо сексуальних зловживань? А те, що жінки не можуть бути висвячені, як із цим? Інші християнські церкви так роблять. Найгірше те, як ви ставитеся до ЛГБТК людей. Хіба вони не повинні бути “невпорядкованими”?”

Присутність о. Мартіна на СДМ викликала бурю серед віруючих католиків, і численні коментатори висловили обурення його участю.

Відповідно до заяв о. Мартіна у соціальних мережах, він покинув СДМ.