Осквернення храму в Польщі
  • Чтв, 25/06/2015 - 13:06

Намальовані перевернуті хрести на стінах, на образах і вівтарі, а також подертий і перевернутий образ, – такі наслідки осквернення церкви Матері Божої Сніжної в польському місті Ільжі.

Католицьку церкву, яка розташована поблизу старого кладовища, для богослужінь використовують двічі на рік, але, як каже місцевий парох, відчиняють щотижня.

Вчора вранці, саме під час таких відвідин, парох виявив сліди зламу, а всередині побачив на стінах чорні перевернуті хрести, пентаграми і сплюндровані образи. Щоб дістатися до церкви, невідомі використовували лопату і вила, які так і залишили біля входу.

Поліція до вечора проводила оперативну роботу, збираючи докази. Однак сатанинська символіка, якою знищені стіни, образи і церковні предмети, не обов'язково вкаже на винних. Можливо, що це було просто руйнування церкви з використанням таких символів. Проте на думку, що у церкві не тільки руйнували майно, наштовхують інші факти – використані свічки і фігурка Матері Божої, перенесена на головний вівтар, а також поставлена збоку сповідальня.