Папа аргентинським паломникам на СДМ: піднести «кубок братерства»
  • Пон, 17/07/2023 - 18:48

Перед недільною молитвою «Ангел Господній» Папа Франциск зустрівся з юнаками і дівчатами з Кордовської Архидієцезії, що в Аргентині, які прибули до Європи для участі в СДМ у Лісабоні.

«Як Марія, ви встали і поспішаючи вирушили в дорогу, щоб зустрітися з іншими», – цими словами, покликаючись на тему Світового Дня Молоді «Марія встала і пішла поспішаючи», Папа Франциск привітав у неділю, 16 липня 2023 р., 40 молодих паломників з аргентинської Архидієцезії Кордови, які прямують на СДМ до Лісабону. Зустріч відбулася перед проказуванням молитви «Ангел Господній» в Климентинському залі Апостольського палацу. Так само, як і вони, тисячі інших юнаків та дівчат з усього світу щось візьмуть із собою у цю подорож, однак, за словами Папи, всіх їх об'єднує одна «футболка», тобто, «футболка віри і любові до Бога та своїх ближніх».

На «чемпіонаті», де всі будуть переможцями

І саме образ спорту, а точніше футболу, Папа Франциск обрав, щоб описати досвід, який незабаром переживуть ці молоді люди. «Чи ви усвідомили, що готуєтеся зіграти на чемпіонаті світу?» – запитав він. Але той, що в Лісабоні, буде товариським матчем, з якого всі вийдуть переможцями. «Саме так, – додав він, – тому що коли ми виходимо із замкнутості в собі та зустрічаємося з іншими, коли ми ділимося, тобто, коли ми віддаємо те, що маємо, і відкриті для отримання того, що нам пропонують інші, коли ми нікого не відкидаємо, тоді ми всі переможці, і ми можемо разом підняти "кубок братерства". Як же цього потрібно в наш час!».

Свідчення для багатьох заблуканих ровесників

Папа підкреслив, що приклад багатьох християн, які в минулому дали мужнє свідчення віри у Римі, говорить нам про те, що в «команді Ісуса» матч ведеться до останнього, без відволікання, і що для перемоги необхідно вміти «грати в команді». Цей «чемпіонат світу», тобто, СДМ, стане для молодих людей нагодою збагатитися багатьма різними обличчями, культурами, досвідом. «Але, передусім, – наголосив він, – ви зможете повною мірою відчути прагнення Ісуса: щоб ми були “одно”, щоб світ увірував, і це допоможе вам свідчити радість Євангелія багатьом іншим молодим людям, які не знаходять сенсу життя або заблукали на своєму шляху». На завершення Святіший Отець побажав аргентинській молоді «зіграти гарний матч» і сказав: «Побачимося у Лісабоні».