Папа до молодих паломників СДМ: з радістю вирушайте на спільну зустріч
  • Пон, 24/07/2023 - 12:25

У короткому відеопосланні до молоді, яка вирушає у Лісабон на Світовий День Молоді, Святіший Отець побажав їм бути мужнім у ступанні на шляху особистого розвитку.

У п’ятницю, 21 липня, Папа Франциск, на прохання видання Італійської єпископської конференції «Avvenire», записав спонтанне повідомлення для молоді, яка вирушає на СДМ у Лісабон. Побажання Святішого Отця пролунали після його зустрічі з Бентоло, молодим біженцем з Камеруну та колишнім в’язнем лівійських таборів.

«Вам, молоде, що вирушаєте на День молоді, я бажаю гарної дороги, щоб ви з радістю прибули на цю зустріч», – сказав на початку Папа. Для нього, дорога є не лише конкретною фізичною дійсністю, а також метафорою та горизонтом. «Життя – це шлях, і молодь має цю нагоду – стати на цей шлях зростання», – зазначив він. Ступати вперед не є просто, адже потрібні певні якості, про які йдеться далі. «Відважно ступайте вперед, завжди дивлячись, куди хочете йти», – зауважив Святіший Отець. На завершення він подякував за старання молоді, яка вирушає на СДМ, закликавши їх завжди крокувати разом з іншими.