Папа до японців: Молюсь, аби руйнівна сила ядерної зброї більше ніколи не застосовувалась
  • Втр, 19/11/2019 - 11:51

В суботу, 23 листопада 2019 р., Папа Франциск прибуде до Японії. Напередодні свого візиту він звернувся до японців з коротким відеопосланням:

 

Дорогі друзі,

Готуючи свій наступний візит до Японії, я хотів би звернути до Вас ці дружні слова.

Тема, вибрана для мого візиту, – «Захищати кожне життя». Цей сильний інстинктивний порив, що відлунює в нашому серці, захищати цінність та гідність кожної людини, набуває особливого значення перед обличчям загроз мирному співіснуванню, з якими зустрічається сьогоднішній світ, особливо в збройних конфліктах.

Ваша країна дуже добре усвідомлює страждання, які спричиняє війна. Разом з вами я молюсь за те, аби руйнівна сила ядерної зброї більше ніколи не була застосована в історії людства. Використання ядерної зброї є аморальним.

Ви також знаєте, наскільки важливою є культура діалогу, братерства, особливо між різними релігійними традиціями, що можуть допомогти подолати поділи, сприяти пошані до людської гідності й поступу в цілісному розвиткові всіх народів. 

Сподіваюсь, що мій візит підтримає вас на шляху взаємної пошани й зустрічі, що веде до безпечного й довготривалого миру, що не відходить назад. Краса миру полягає саме в тому, що, коли він справжній, то не відступає: його відстоюють усіма засобами.  

Я також матиму можливість оцінити цю надзвичайну красу природи, що характеризує вашу країну, й виразити спільне прагнення підтримувати, зміцнювати захист життя, що включає землю, наш спільний дім, що ваша культура так прекрасно символізує цвітінням сакури.

Знаю, що багато людей трудяться над приготуванням візиту. Щиро дякую вам за ці зусилля. Сподіваюсь, що ці дні перебування разом будуть багатими на благодать та радість. Запевняю вас у своїй солідарній молитві за всіх вас і за кожного зокрема. І прошу вас, будь ласка, моліться також за мене. Дуже дякую.