Папа призначив Головного Доповідача XVI Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів
  • Птн, 09/07/2021 - 11:21

Люксембурзький кардинал Жан-Клод Оллеріш очолить працю над Кінцевим документом ватиканського синоду про синодальність.

У четвер, 8 липня 2021 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Головним Доповідачем XVI Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів кардинала Жана-Клода Оллеріша, Архиєпископа Люксембургу.

Головний Доповідач виголошує вступну промову на початку асамблеї, представляючи матеріали для обговорення, Робочий документ і точки, навколо яких обертатиметься дискусія. Під час синодальних праць він очолює приготування Кінцевого документа, а також, якщо це необхідно, може виступати під час асамблеї, підсумовуючи аргументи, що прозвучали під час дебатів, пояснюючи деякі моменти та доповідаючи про процес написання Кінцевого документа.

«Задля синодальної Церкви: сопричастя, участь і місія» – такою буде тема XVI Звичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів, яку Папа Франциск скликав на жовтень 2022 року. Згідно з новою методологію проведення синодів у Ватикані, в приготуванні Робочого документа братиме участь уся церковна спільнота. Відкриття синодального шляху відбудеться в усіх дієцезіях в жовтні цього року.