Папа призначив нового Командира Корпусу Жандармерії Ватикану
  • Втр, 15/10/2019 - 16:43
Джанлука Ґауцці Брокколетті – новий директор Управління безпеки й цивільної оборони та Командир корпусу Жандармерії держави-міста Ватикану.
 
Ватиканський прес-центр повідомив 15 жовтня 2019 року, що Папа Франциск призначив нового директора Управління з питань безпеки й цивільної оборони та Командира Корпусу Жандармерії держави-міста Ватикану. Ним став Джанлука Ґауцці Брокколетті, що до цього часу був заступником директора та заступником Командира Доменіко Джані, відставку якого попереднього дня прийняв Святіший Отець.
 
Джанлука Ґауцці Брокколетті народився в Ґуббіо, що регіоні Умбрія. Йому 45 років, одружений, має двоє дітей. У Ватиканській жандармерії працює з 1995 року, відповідав за розробку та розвиток інфраструктури мереж та технологій безпеки держави-міста Ватикану та за кібербезпеку. Він супроводжував Вселенських Архиєреїв у численних Апостольських подорожах по Італії та Апостольських відвідинах різних країн світу. Координував службу безпеки літнього перебування Папи Івана Павла ІІ та Папи Венедикта XVI в Кастель Ґандольфо. Був співвідповідальним за управління технологічною безпекою під час Конклавів 2005 та 2013 років. У виконуванні своїх обов’язків відзначається компетентністю і професіоналізмом.