Папа зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю
  • Пон, 02/12/2013 - 16:56

У понеділок, 2 грудня 2013 р., Папа Франциск прийняв у Апостольському палаці у Ватикані Прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, який після цього також мав зустріч з Державним Секретарем Апостольської Столиці архиєпископом П’єтро Пароліном та заступником Секретаря у справах стосунків з державами Антуаном Камільєрі.

Під час розмов, як читаємо у повідомленні Ватиканського прес-центру, було розглянуто складну суспільно-політичну ситуацію на Близькому Сході, звернувши особливу увагу на відновлення переговорів між ізраїльтянами та палестинцями, висловивши побажання про якнайшвидше знайдення справедливої та тривалої розв’язки, в пошані до прав обох сторін.

Крім згадки про плани паломництва Святішого Отця до Святої Землі, обговорено також деякі питання, що стосуються взаємин між державною владою та місцевими католицькими громадами, як теж між Ізраїльською державою та Святим Престолом, побажавши якомога швидшого підписання двосторонньої угоди, праця над якою триває вже довший час.

Зустріч тривала 25 хвилин і проходила за закритими дверима в присутності перекладача.

Нетаніягу подарував Папі книгу, написану його батьком, Бенціоном Нетаніягу "Походження інквізиції в Іспанії XV століття".

У присвяті ізраїльський прем'єр написав: "Папі Франциску, великому поводирю нашої спільної спадщини".

Папа має намір відвідати Ізраїль у наступному році. За деякими відомостями, він зробить це до закінчення терміну президентських повноважень Шимона Переса в травні.

За матеріалами http://uk.radiovaticana.va / http://mignews.com