Парафіяльна спільнота храму Свв. Сергія і Вакха в Римі молилася з Папою Франциском в каплиці Дому Cв. Марти
  • Чтв, 16/04/2015 - 13:46

Сьогодні, 16 квітня, у  четвер Світлого тижня, парафіяни української парафії Свв. Сергія і Вакха в Римі разом із настоятелями ієр. Іваном Куликом, парохом української парафії, ієр. Дмитром Квичем, віце-парохом, ієр. Марком Семегеном, ректором базиліки Святої Софії, молилися Божественну Літургію у Домі Cв. Марти у Ватикані, яку очолив Святіший Отець Франциск, Папа Римський.

Щодня Глава Католицької Церкви звершує молитву у каплиці дому, де проживає, і кожного разу разом із ним приходять молитися представники різних римських парафій. Саме у четвер світлої седмиці на молитву з Понтифіком була запрошена також і українська парафія міста Рима.

Представники парафіяльної спільноти прочитали літургійні читання дня (Ді 5, 27-33 та Пс 33), а парох, ієрей Іван Кулик прочитав Євангельський уривок (Йо 3, 31-36), прослухавши який, Святіший Отець звернувся до присутніх на молінні із проповіддю. У своєму слові Єпископ Рима наголосив на необхідності послуху, найперше – Богові, Який може, інколи, вести нас не такими шляхами, які ми собі уявляємо. Звертаючи увагу присутніх на позицію законовчителів, про яких розповідає сьогоднішнє читання із Діянь апостольських, Папа Франциск підкреслив необхідність перебувати у постійному діалозі з Богом і ближнім, адже ці юдейські «вчителі віри», за словами Святішого Отця, не вміли молитися, не вміли входити в діалог з Богом, тому не зуміли розпізнати Бога воплоченого – Ісуса Христа. Ці «доктори віри» не вміли ввійти в діалог із ближніми, в даному випадку із апостолами, які проповідували в Єрусалимі Воскреслого Христа, тому безапеляційно забороняли їм голосити звістку про Воскреслого Господа і не хотіли чути їхньої позиції, не хотіли діалогувати з ними.

Після завершення Божественної Літургії Папа Франциск поспілкувався з українськими вірянами, запевняючи їх у постійній молитві за мир в Україні. Також Святіший Отець подякував в особі присутніх усім українським заробітчанам, які працюють в італійських родинах, за їхнє свідчення живої віри, оскільки саме вони доволі часто є активними євангелізаторами і місіонарями в тому середовищі, в якому працюють. 

На завершення зустрічі Понтифік поблагословив священиків та мирян української парафії Рима кожного особисто, а молільники привітали Святішого Отця, подарувавши йому традиційний український коровай, писанки та вишитий рушник.