Польща: Реліквії Євхаристії виставлені для публічного поклоніння
  • Втр, 05/07/2016 - 17:58

Після майже 3-х місяців з того часу, коли було офіційно проголошено Євхаристійне чудо, що мало місце в парафії святого Яцека в Лєґніці (Польща), реліквія Євхаристії тепер виставлена для публічного поклоніння.

З цього моменту віруючі, які приходять до храму св. Яцека, можуть поклонитися реліквіям Євхаристії. Урочистості очолив єпископ Лєґніці - Збігнєв Кєрніковські. До святині св. Яцека прийшло понад 3000 віруючих.

Нагадуємо: 25 грудня 2013 року на Різдво, під час Святого Причастя, на підлогу храма впала освячена гостія. Відповідно процедурі у таких випадках – гостію занурили у воду в посудині і закрили в Дарохранительниці, щоби гостія розчинилася у воді. Через два тижні, 4 січня 2014 року, священики зауважили на фрагменті гостії червоне забарвлення.
Тоді єпископ Стефан Чіхи з Лєґніці створив комісію з розслідування цього явища. 10 лютого 2014 року в присутності дієцезіальної комісії – спеціалісти взяли зразки для тестування. Два незалежні медичні заклади з Вроцлава та Щеціна провели численні дослідження, серед іншого: ДНК, гістологічні, гістохімічні, мікробні і грибкові дослідження. Результат другого тесту вказав на те, що частина консекрованої гостії є тканиною людського тіла, зокрема вона належить до тканини типу серцевого м'яза в стані агонії.

10 квітня цього року, за згодою Святого Престолу, єпископ Збігнєв Кєрніковські опублікував офіційно відомість про Євхаристійне чудо. З того моменту до храму почали прибувати паломники з усього світу. Протягом 3-ох місяців до храму св. Яцека приїхало вже близько 1,5 тисячі паломників, між іншим з США, Німеччини, Шотландії та Еквадору.