Польська пошта випустила марку, на честь беатифікації Владислава Буковинського
  • Птн, 09/09/2016 - 17:00

Польська Пошта 11 вересня вводить марку коштом у 6 злотих "на честь беатифікації отця Владислава Буковинського". У цю неділю, апостол Казахстану буде проголошений блаженним.

Марка номіналом 6 злотих, яку створив Карол Табакі, представляє портрет Владислава Буковинського, який був створений на основі фотографії невідомого автора з колекції Центру KARTA: "Отець Владислав Буковинський, засланий у табори до Сибіру".

Нагадуємо: Слуга Божий о. Владислав Буковинський, Апостол Казахстану, буде зарахований до лику блаженних 11 вересня цього року в місті Караганді,яке було центром його священичого служіння.Владислав Буковинський народився в місті Бердичеві Україна, в родині польсько-італійського походження. Навчався в Ягеллонському університеті (Краків, Польща). Після закінчення Краківської духовної семінарії, служив у Луцькій єпархії, яка тоді перебувала на території Польщі. Після включення цих територій до складу СРСР був заарештований, відбув 15 років в ув'язненні: спочатку в челябінських таборах, потім на мідному руднику в Джезказгані (Казахстан). Після звільнення у 1956 р. жив у Караганді. Здійснював підпільні пастирські поїздки по всьому Казахстану, Узбекистану, Таджикистану.