Понад 40 тисяч молодих людей здійснили паломництво до санктуарію Богородиці Ріо-Бланко в Аргентині
  • Пон, 06/11/2023 - 16:28

Протягом жовтня під гаслом “Як мученики, разом із Марією, тверді у вірі” тисячі людей із північної провінції Жужуй в Аргентині здійснюють паломництво до святині своєї покровительки Діви Ріо Бланко та Пайпайї. . Минулими вихідними на паломництво прийшло понад 40 тисяч молодих людей. Про це повідомляє CNA

Паломники, які прибули з різних куточків провінції, почали прибувати до Ріо-Бланко в п’ятницю, 27 жовтня, деякі з них пройшли близько 100 км. Опинившись там, вони розбили табір на території санктуарію.

У суботу після обіду розпочалися заходи, організовані єпархіальним душпастирством. Кульмінацією суботи стала Літургія та ніч адорації Пресвятих Дарів, яка тривала до 23 години.

Паломники продовжували прибувати до неділі, щоб узяти участь у головній літургії, яку відправив єпископ Жужуї Сезар Даніель Фернандес.

У своїй проповіді він заохотив молодь відчути, що особисто їх  любить Бог. “Бог витатуйований на серцях тих, які були охрещені, і ніколи не покидає нас”, — сказав ієрарх.

Упродовж усієї неділі у святині служили літургії та молилися вервицю.

В інтерв’ю Фернандес сказав: “З великою радістю ми отримуємо стільки жертв, зусиль і ентузіазму від цих молодих людей, які прагнуть великих речей у своєму житті”.

“Ми, дорослі, повинні бажати їм найкращого і створювати для них найкраще через умови, щоб вони могли працювати, навчатися та надавати сенсу своєму життю”, — закликав він.

Він вважає, що це щорічне “побачення” молоді в Ріо-Бланко, “додасть їм багато сил для продовження боротьби у повсякденному житті”.

“Ми завжди сподіваємося, що цей санктуарій – символ провінції, її релігійне серце – має найкраще, щоби запропонувати кожному місце для зустрічі з Богом. Віра не слабшає”, – підсумував він.