Православних в Сирії закликали взяти до рук зброю
  • Суб, 14/12/2013 - 10:52

Слова єрарха Антіохійської патріархії, який закликав християн взятися за зброю, прелат сирійської Католицької Церкви назвав в інтерв'ю «Fides» «нездоровими» і «необдуманими», повідомляє 12 грудня CWN.

Вікарний єпископ Антіохійського патріархату Лука Аль-Хурі заявив, що «кожний молодий християнин, у якого є така можливість, повинен взяти в руки зброю, щоб захищати Сирію, церкви і монастирі, − повідомляє «Fides». − Ми не можемо продовжувати сидіти, склавши руки».

«Будучи людьми Церкви, ми не маємо права підбурювати християн взяти в руки зброю і прийняти участь в конфлікті, − відповів на це сирійський католицький архиєпископ  Жак Бена Хіндо. − Ми не повинні говорити такі речі − це безумство. Це суперечить Євангелії і християнській доктрині... Роблячи необдумані заяви, християни піддають себе небезпеці стати мішенню для насильства».

У «ситуації, в якій ми знаходимося, кожна людина, в тому числі і християнин, вільний робити свій власний вибір, у відповідності зі своєю совістю», − додав архиєпископ Хіндо. Прелат розповів, що минулого року уряд запропонував йому сотні автоматів Калашникова для розповсюдження серед християн, але він відмовився. «Ми проти насильства, з якого б боку воно не виходило», − підкреслив архиєпископ.

За матеріалами: www.portal-credo.ru